BESPLATNI TITLOVANI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE!

VAŽNO OBAVJEŠTENJE: VIDEO SADRŽAJ NE NALAZI SE NA NAŠEM SERVERU NEGO JE UGRAĐEN (ENG. EMBEDDED) SA DRUGIH VIDEO SERVISA GDJE PROLAZI PROVJERU.

Nikola Tesla: Gospodar munja (Master of Lightning)

Datum: 26.08.2015.  |  Kategorija / Rubrika: Ljudi, Biografski, Zivot, Tehnologija, Znanstveni doku.

tesla-majstorNikola Tesla izmislio je i razvio mnoge električne tehnologije koje čine osnovu suvremenog života, uključujući: izmjeničnu struju i prijenos iste, električne motore, komunikacije za visoke frekvencije (HF), osnove za radio i televiziju, neonsko osvjetljenje, daljinsko upravljanje i X – zrake. Ali njegova tehnička vještina i njegov vizionarski genije zamijenjeni su nedostatkom poslovne oštroumnosti i ekscentričnom ličnosti.

Dokumentarni film o najvecem umu svih vremena, o covjeku sa najvise izuma, koji su 70 godina od njegove smrti i dalje ispred vremena.

Nakon smrti 1943., njegovi papiri o izgradnji “Zraka smrti” postali su fokus međunarodne intrige. Njegovo istraživanje o oružju sa snopom čestica dovelo je do nekoliko programa američkog i sovjetskog vojnog istraživanja, uključujući i inicijative strateške obrane, poznatu kao SDI ili “Ratovi zvijezda”.

DRUGA VERZIJA DOKUMENTARCA

Noviji - Hrana je bitna (Food Matters) »
« Stariji - Debtocracy “Kreditokracija” (2011)

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC:
Tajne Kineskog Broda s Blagom

Povijesničari su dugo nagađali da su se tisuće drvenih brodova nasukala...

Close
Najbolji Besplatni Dokumentarci Online - DokumentarniFilmovi.NET  |  Sva prava pridržana. ©2020.  |  DMCA - Disclaimer / Uvjeti korištenja / Kontakt
Obrađeno je 84 zahtjeva u 0,761 sekundi.
Disclaimer: Sajt DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i posjetitelji ne snose odgovornost za besplatno pregledavanje embedanih videa.