BESPLATNI TITLOVANI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE!

VAŽNO OBAVJEŠTENJE: VIDEO SADRŽAJ NE NALAZI SE NA NAŠEM SERVERU NEGO JE UGRAĐEN (ENG. EMBEDDED) SA DRUGIH VIDEO SERVISA GDJE PROLAZI PROVJERU.

Age of Deceit (Doba prevare) 3 dijela

Datum: 26.04.2019.  |  Kategorija / Rubrika: Misterije, Te. Zavjere i Obmane

PRVI DIO: Vrijeme obmane – Pali Anđeli i Novi svjetski poredak


Trajanje: 150 minuta

DOBA PREVARE 2 – Alhemija i uspon slike Zveri

Trajanje: 180 minuta

“Doba Prevare 2 – Alhemija I uspon slike Zveri je nastavak odličnog prvog dela Doba Prevare – Pali Anđeli i Novi Svjetski Poredak – https://www.youtube.com/watch?v=Qupm6… (hrvatski prevod), u kojem se autor Gonz Shimura osvrće na drevni princip Alhemije I njenu povezanost sa misterioznim religijama drevnog sveta. Mnogi veruju da je Alhemija samo lažna nauka s ciljem da pretvori proste metale u zlato. Međutim, u stvarnosti, alhemija je okultna metafora za transformaciju čoveka iz našeg trenutnog palog stanja u uzvišenog božanskog stanja. Želja da se otkrije eliksir života, ili Kamen mudrosti, koji bi čoveku dao dugovečnost i povratak u prvobitnom stanju, je vekovima bila mitološki mamac. Međutim, sa napretkom nauke i tehnologije, okultni snovi alhemijske filozofije se sada ispunjavaju. Izgleda da Biblija govori o danu kada će lažni prorok, kroz laži Sotone stvoriti sliku koja će imati dah i govor, koja će naterati svet da obožava tu sliku, i uzme njen znak, jer u suprotnom biće ubijen. Da li je moguće da se ovi budući događaji, o kojima govori Knjiga Otkrivenja, u stvari odvijaju pred našim očima? Da li Veštačka inteligencija, kao nada za singularnost, i pojava Transhumanizma, svi igraju ulogu u velikoj prevari osmišljenoj da porobi čovečanstvo kroz laž da je žig zveri je zapravo Kamen mudrosti?”

Sugovornici: Douglas Hamp, Rob Skiba, Chris Putnam, Russ Dizdar, Chris White.

DOBA PREVARE 3 – Ostatak vernika i kolektivna cyber svest Zemlje

Trajanje: 160 minuta

Autor: Gonzo Shimura

“Treći dokumentarac iz serijala DOBA PREVARE istražuje masivne i brze promene iz ekonomije, infrastrukture gradova, zajednica, obitelji, pa čak i naše vlastite biologije, i kako sve to postaje jezivo slično onome što se nalazi u drevnim Svetim tekstovima. Okolnosti vezane oko Vavilonske kule pomažu nam da u današnjem svetu prepunog konflikta analiziramo događaje iz politike, geopolitike, nauke I tehnologije, kao I pitanja iz metafizike, anđeli, demovi, bogovi, I Bog. Ljudska pobuna u rajskom vrtu je delom zaslužna za naše trenutno stanje. Međutim, mnogi od nas ne uzimaju u obzir božansku pobunu kao osnovni razlog naše trenutne situacije. Čini se da su agenti te božanske pobune zaslužni za razvoj računalne tehnologije i kibernetike u 20. veku. I kako odmiče 21. vek, očekujemo da ovo postaje sve više i više očigledno. U našem savremenom svetu, u kojem filozofske teorije poput “teorije simulacije” postaju zajednička percepcija sveta, postaje očito da je sam greh sličan računalnom virusu, koji pokušava da uništi prvobitno stanje Božje kreacije. Učinak virusa greha je propadanje, s krajnjim ciljem – smrt. Međutim, nismo prepušteni sami sebi. Utjelovljeni u uskrsnuću Isusa Krista, su sve potrebne informacije da preokrenu efekat virusa greha (oproštenje grijeha / pokajanje), a time i iskorjenjivanje smrti. Njegovo telesno uskrsnuće također objavljuje obećano stanje našeg vlastitog uskrsnuća, kada ćemo vladati s Bogom kao nasljednici Isusa Hrista.”

IZVORI: Youtube, Vivid Light 888

Noviji - Free Solo (2018) »
« Stariji - Michael Tellinger | SKRIVENO POREKLO

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC:
Novac kao dug (Money As Debt) 1 i 2

Opis: Najbolji plan ikada osmišljen za kontrolu čovječanstva je medij zvan...

Close
Najbolji Besplatni Dokumentarci Online - DokumentarniFilmovi.NET  |  Sva prava pridržana. ©2020.  |  DMCA - Disclaimer / Uvjeti korištenja / Kontakt
Obrađeno je 89 zahtjeva u 0,683 sekundi.
Disclaimer: Sajt DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i posjetitelji ne snose odgovornost za besplatno pregledavanje embedanih videa.