BESPLATNI TITLOVANI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE!

VAŽNO OBAVJEŠTENJE: VIDEO SADRŽAJ NE NALAZI SE NA NAŠEM SERVERU NEGO JE UGRAĐEN (ENG. EMBEDDED) SA DRUGIH VIDEO SERVISA GDJE PROLAZI PROVJERU.

Rat u Vukovaru – Posljednji Rez

Datum: 23.10.2011.  |  Kategorija / Rubrika: Ratni doku.

Ovaj film je pokušaj da se napravi dobra i istinita priča o svemu onome što se u Vukovaru događalo u proljeće, ljeto i jesen 1991. godine. I nešto prije toga. I nešto malo poslije te tragične 1991. godine. I o onome što su povijesne, društvene i emotivne posljedice svega nakon godina bola, patnji i razaranja.

Smatramo da je povijesna distanca od petnaestak godina dovoljno velika da se može napraviti značajan istraživački dokumentarac vezan za najbolniju točku ovog područja.

Naročito je važno i značajno to što je ovo prva srpsko-hrvatska koprodukcija o jednoj bolnoj temi čije rane nisu zacijelile ni poslije gotovo petnaest godina.

Novinari istraživači s jedne i druge obale velike rijeke Dunav usred Europe, kojom su prije više od desetljeća plivali leševi, pokušali su odgonetnuti zagonetku o pravim uzrocima velike balkanske tragedije.

Zašto je grad koji nije imao nikakvog strateškog interesa u rasporedu vojnih i policijskih snaga u sukobu Jugoslovenske narodne armije i Hrvatske vojske tako planirano i sistemski razaran dok su se srpski predsjednik Milošević i hrvatski predsjednik Tudjman šetali po Titovom imanju (Karadjordjevo) i dogovarali novu podijelu Jugoslavije.

Trajanje filma: 2 sata i 8 minuta

DOKUMENTARNI FILM – Rat u Vukovaru – Posljednji Rez

Noviji - Insajder: (Ne)moc drzave »
« Stariji - Jedinica (crvene beretke)

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC:
One Mainframe to Rule Them All

One Mainframe to Rule Them All is a 50 minute documentary...

Close
Najbolji Besplatni Dokumentarci Online - DokumentarniFilmovi.NET  |  Sva prava pridržana. ©2020.  |  DMCA - Disclaimer / Uvjeti korištenja / Kontakt
Obrađeno je 84 zahtjeva u 0,402 sekundi.
Disclaimer: Sajt DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i posjetitelji ne snose odgovornost za besplatno pregledavanje embedanih videa.