BESPLATNI TITLOVANI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE!

VAŽNO OBAVJEŠTENJE: VIDEO SADRŽAJ NE NALAZI SE NA NAŠEM SERVERU NEGO JE UGRAĐEN (ENG. EMBEDDED) SA DRUGIH VIDEO SERVISA GDJE PROLAZI PROVJERU.

Guns, Germs and Steel (2005) – Sezona 1.

Datum: 09.06.2013.  |  Kategorija / Rubrika: Povijest i Arheologija, Ratni doku.

* Zarazne bolesti, čelik i puške *

Žanr: Dokumentarni, Povijesni
Naziv originala: Guns, Germs and Steel
Zemlja: USA (SAD)
Godina: 2005.
Produkcija: National Geographic
Sezona: 1.
Broj epizoda: 3/3
Uloge: Jared Diamond
Jezik: Engleski
Titlovi: Srpski
Trajanje: Epizoda oko 1h
Linkovi: IMDb | Wikipedia | Najava / Trailer

Opis serijala: Dokumentarna serija ‘Guns, Germs and Steel’ pokušava objasniti uz pomoć teorije poznatog američkog evolucionarnog biologa, fiziologa, biogegorafa i dobitnika Pulitzerove nagrade Jareda Diamonda premoć euroazijskih društava u cijelom svijetu..

Serija je bazirana na njegovoj knjizi ‘Sva naša oružja: Zarazne bolesti, čelik i puške’ koja je osvojila Pulitzerovu nagradu 1998. godine.

Knjiga se temelji na tezi o organskoj ukorijenjenosti civilizacije u floru, faunu, klimatske uvjete i geologiju. Slike uspona i padova ljudskih zajednica poprimaju apokaliptične razmjere u ovoj fascinantnoj komparativnoj studiji o društvima koja su, ponekad i samoubilački, potkopala vlastite ekološke temelje. Autor istražuje uzroke rasta populacije, pretjerane zemljoradnje, ispaše i izlova, nerijetko potpomognute sušom, glađu, hladnoćom, rigidnim društvenim običajima i ratovanjem. Sve je to vodilo prema začaranom krugu: nestanak biljnih i životinjskih izvora hrane uzrokovao je nestanak šuma, eroziju tla i izgladnjivanje lokalnog stanovništva.

ONLINE EPIZODE SA TITLOVIMA

Noviji - Planet Earth (Planeta Zemlja) – Sezona 1. »
« Stariji - Atlantis (1991)

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC:
Kako je lako napraviti rat

Dokumentarac prikazuje 50-godišnji obrazac obmane vlasti i medija koji je vukao...

Close
Najbolji Besplatni Dokumentarci Online - DokumentarniFilmovi.NET  |  Sva prava pridržana. ©2020.  |  DMCA - Disclaimer / Uvjeti korištenja / Kontakt
Obrađeno je 88 zahtjeva u 0,432 sekundi.
Disclaimer: Sajt DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i posjetitelji ne snose odgovornost za besplatno pregledavanje embedanih videa.