BESPLATNI TITLOVANI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE!

National Geographic – Anatomija Potresa

Datum: 15.01.2012.  |  Kategorija / Rubrika: Priroda / Zemlja

Dokumentarac Nacionalne Geografije o zemljotresu. Saznajte vise o prirodnoj sili koja ide 11 000 kilometara na sat…
Potres je endogeni proces do kojeg dolazi uslijed pomicanja tektonskih ploča a posljedica je podrhtavanje Zemljine kore zbog oslobađanja velike količine energije.

Jačina potresa ovisi o više čimbenika kao što su količina oslobođene energije, dubina hipocentra, udaljenosti epicentra i građi Zemljine kore.
Njegov učinak može se iskazati pomoću Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice koja ima 12 stupnjeva, a temelji se na razornosti i posljedicama potresa.
Postoji i Richterova ljestvica koja ima magnitudu od 0 do 9 i temelji se na mjerenju energije koja je oslobođena prilikom potresa. Unatoč napretku seizmologije i novim saznanjima, teško je predvidjeti pojavu potresa i njegove posljedice.

49:50 min
Sinkronizacija: Hrvatski

Noviji - Kymatica (HR titlovi) »
« Stariji - Pompeji – Posljednji Dan (BBC)

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC:
Velika Slika (The Big Picture, Max Igan)

U ovom filmu Max Igana iz 2009. godine, možemo videti da...

Close
Najbolji Besplatni Dokumentarci Online - DokumentarniFilmovi.NET  |  Sva prava pridržana. ©2020.  |  DMCA - Disclaimer / Uvjeti korištenja / Kontakt
Obrađeno je 86 zahtjeva u 0,795 sekundi.
Disclaimer: Sajt DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i posjetitelji ne snose odgovornost za besplatno pregledavanje embedanih videa.