BESPLATNI TITLOVANI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE!

Schwarzwald: Divljina s pogledom

Datum: 01.12.2016.  |  Kategorija / Rubrika: Priroda

Dva drevna susjeda: Schwarzwald – divljina s pogledom

vogesen-crna-suma-poster-imgSCHWARZWALD – VOGESEN / THE BLACK FOREST AND THE VOSGES, 2010., Njemačka, 43 min.

Schwarzwald (Crna šuma) i Vogezi nekoć su bili spojeni, sve dok ih prije više milijuna godina sile prirode nisu razdvojile. Masiv se rascijepio, a po sredini se usjekao dubok klanac. Zbog toga su se na tom području razvila dva potpuno različita ekosustava: svijetle, listopadne šume na Vogezima i mračne vazdazelene šume u Schwarzwaldu. Vidjet ćemo kako izgleda tamošnji krajolik i životinjski svijet, te koji su stari običaji i tradicije i dalje prisutni, i u potpunome skladu s prirodom. U ovome kraju važnu ulogu imaju mitovi i legende, kao što je tajna veza između najvišega vrha Vogeza i Belchena u Schwarzwaldu. Kelti su ove planine nazvali po svome bogu sunca Belenusu, jer su s pomoću njih određivali zimski i ljetni solsticij.

Masiv se rascijepio, a po sredini se usjekao dubok klanac. Zbog toga su se na tom području razvila dva potpuno različita ekosustava: svijetle, listopadne šume na Vogezima i mračne vazdazelene šume u Schwarzwaldu. Vidjet ćemo kako izgleda tamošnji krajolik i životinjski svijet, te koji su stari običaji i tradicije i dalje prisutni, i u potpunome skladu s prirodom.

Noviji - Meru (2015) »
« Stariji - San Francisco 2.0 (2015)


POGLEDAJTE DOKUMENTARAC:
BBC Egypt: Rediscovering A Lost World

Egipat je BBC-jeva dokumentarna dramska serija o različitim arheološkim otkrićima drevnog...

Close
Besplatni Dokumentarci Online - DokumentarniFilmovi.NET  |  Sva prava pridržana. ©2011-2018.  |  DMCA - Disclaimer / Uvjeti korištenja / Kontakt
Obrađeno je 87 zahtjeva u 0,588 sekundi.
Disclaimer: DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori / moderatori / posjetitelji nisu odgovorni za besplatno pregledavanje.