BESPLATNI TITLOVANI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE!

VAŽNO OBAVJEŠTENJE: VIDEO SADRŽAJ NE NALAZI SE NA NAŠEM SERVERU NEGO JE UGRAĐEN (ENG. EMBEDDED) SA DRUGIH VIDEO SERVISA GDJE PROLAZI PROVJERU.

They Live – Oni zive (1988)

Datum: 17.12.2014.  |  Kategorija / Rubrika: Geopolitika, Ostali dokumentarci

they_live_poster_by_markwelser-d4deiiwNaslov izvornika: They Live
Redatelj: John Carpenter
Producent: Larry Franco
Scenarist: John Carpenter, (kao Frank Armitage)
Glavne ulog:e Roddy Piper, Keith David, Meg Foster, Raymond St. Jacques
Glazba: John Carpenter, Alan Howarth
Snimatelj: Gary B. Kibbe
Montaža: Gib Jaffe, Frank E. Jimenez
Distributer: Universal Studios
Godina izdanja: 1988.
Trajanje: 93 min.
Država: SAD
Jezik: engleski
Proračun: 3,000,000 $
Zarada: 3,008,928 $
(wikipedia.org)

www.novi-svjetski-poredak.com

rsz_they-live-we-sleep

KULTNI FILM

Oni žive (eng. They Live) je američki znanstveno-fantastični horor redatelja i scenarista Johna Carpentera iz 1998. godine. U filmu je naglašen strah od gospodarskog kolapsa unutar američke kulture pohlepe i konzumerizma.

U središtu priče nalazi se usamljeni lutalica Nada koji otkriva da su pripadnici bogate vladajuće elite u stvari izvanzemaljci koji koriste signal televizijske postaje kako bi upravljali ljudima, prikrili svoj pravi izgled i odašiljali subliminalne poruke u masovnim medijima.

RADNJA

Nezaposleni skitnica Nada (Roddy Piper) zapošljava se kao građevinski radnik u Los Angelesu i sprijatelji se s kolegom Frankom Armitagom (Keith David), koji ga vodi na obrok u lokalnu pučku kuhinju. Nada primjećuje čudne aktivnosti u blizini crkve. Slijepi propovjednik poziva ljude da se probude.

Policijski helikopter prelijeće im iznad glave. Televizijski program stalno prekida bradati čovjek koji informira ljude o postojećem stanju, tj. o metodama vladajućih pomoću kojih ljude drže uspavanima i u neznanju. Otkriva da je crkva paravan za odašiljanje takvih poruke i unutar nje pronalazi tajni pretinac u zidu i kartonske kutije.

Naredne noći, policija bagerima nasrče na beskućnike iz naselja i upada u crkvu. Sutradan ujutro, Nada se vraća u naselje i nalazi crkvu praznu. Iz tajnog pretinca uzima jednu kartonsku kutiju u kojoj će pronaći crne sunčane naočale.

Kada stavi sunčane naočale može vidjeti stvarnost znatno drugačijom. Vidjeti će da mediji i reklame zapravo sadrže totalitarne naredbe poslušnosti i potiču konzumerizam, a svrha im je kontrola nesvjesne ljudske populacije. Ljudi na vlasti su humanoidni izvanzemaljci koji umjesto lica imaju mrtvačku lubanju. U trgovini Nada se suočava sa jednom izvanzemaljskom ženom, a ona koristi ručni sat kojim obavještava druge o njemu.

Dva izvanzemaljska policajca hvataju Nadu, ali on ih ubija i uzima im oružje. Odlazi u krvavi pohod u banku gdje likvidira sve što je izvanzemaljskog porijekla, osim jednog koji nestaje koristeći svoj ručni sat. Bježeći iz banke uništava izvanzemaljsku leteću kameru i uzima pomoćnika ravnatelja Kabelska TV postaje Holly Thompson (Meg Foster) kao taoca. Nada ju pokušava uvjeriti u istinu, ali Holly ga gurne kroz prozor i zove policiju. Nada bježi ostavljajući sunčane naočale.

Vraća se u uličicu gdje je sakrio kutiju s naočalama. Tamo ga nalazi Frank koji mu donosi plaću. Frank ne želi imati ništa s njim jer je postao traženi kriminalac. Nada je prisiljen boriti se s Frankom kako bi ga uvjerio da stavi naočale. Nakon iscrpne tučnjave konačno ga uspijeva uvjeriti i njih dvojica unajmljuju hotelsku sobu da bi raspravili novonastalu situaciju. Gilbert (Peter Jason), obavještava ih o tajnom sastanku s drugim aktivistima. Na sastanku, Nada i Frank zamijene kontaktne leće za svoje naočale.

Bradati čovjek iz emisije otkriva im da je izvanzemaljcima Zemlja samo kolonija sa koje crpe resurse. Oni uzrokuju globalno zatopljenje kako bi iscrpili sve resurse prije premještanja na drugi planet….

Noviji - Nat. Geo. – Drevne Tajne Kung Fua »
« Stariji - Tajna sedam sestara (serijal) – sinkronizirano

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC:
I Am Ali (2014)

I Am Ali (2014) Online Sa Hrvatskim Titlovima Dokumentarni film "I...

Close
Najbolji Besplatni Dokumentarci Online - DokumentarniFilmovi.NET  |  Sva prava pridržana. ©2020.  |  DMCA - Disclaimer / Uvjeti korištenja / Kontakt
Obrađeno je 86 zahtjeva u 0,398 sekundi.
Disclaimer: Sajt DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i posjetitelji ne snose odgovornost za besplatno pregledavanje embedanih videa.