BESPLATNI TITLOVANI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE!

VAŽNO OBAVJEŠTENJE: VIDEO SADRŽAJ NE NALAZI SE NA NAŠEM SERVERU NEGO JE UGRAĐEN (ENG. EMBEDDED) SA DRUGIH VIDEO SERVISA GDJE PROLAZI PROVJERU.

THE BLUE CAGE (Modri kavez)

Datum: 06.11.2014.  |  Kategorija / Rubrika: Ljudi, Biografski, Zivot, Ostali dokumentarci

bluecage-posterModri kavez je emocionalni dokumentarac o ljudima koji su označeni svojom profesijom, odlascima i dolascima, avanturama i odgovornosti. Film o mornarima koji su ostavili svoj trag diljem svijeta.

Dokumentarac nastaje već pune dvije godine tijekom kojih je Bruna neumorno sakupljala materijale, privatne arhivske snimke pomoraca i obavljala intervjue s njima, a oživljavajući mnoge uspomene priča se posebno oplemenila.

“Modri kavez” odiše ambijentom stvarnog života pomoraca, teškom i odgovornom radu, izazovima, kolegijalnosti i prijateljstvu, otuđenosti i svemu onom što čini njihovu svakodnevicu. Odrastajući uz oca kapetana, Bruna je film odlučila posvetiti upravo njemu – “tati kojeg mi je otimalo more” i kao kći kapetana punih 30 godina, osjetila je na svojoj koži što znače rastanci – sastanci, odlasci – dolasci, suze i bespomoćnost kada vas napušta netko koga volite i odlazi s obećanjem da će se vratiti. U projekt se uključila i majka Žana Bajić, akademska umjetnica koja je ujedno i producentica ovog filma, pa daje posebni vizualni doživljaj prožet emocijama osobnog iskustva i umjetnosti.

Produkcijski tim Bruna je odabrala razmišljajući o kadrovima, stilu i o onome što želi vidjeti u finalu. Autorsku glazbu potpisuje Tonči Huljić, pa će film imati vlastiti soundtrack i autorsku glazbu. Kao domaća nezavisna filmska umjetnica splitska redateljica pokrenula je projekt ‘Modri kavez’ grupno se financirajući preko crowdfunding-a. Tako je prema savjetima Jasona Brubakera u Indiegogo kampanji posložila takozvane perkove odnosno male pakete koje ljudi mogu dobiti zauzvrat. Mala filmska ekipa osmislila je i mali logo za svaki perk, a paketi uključuju ovisno o iznosu, različite digitalne pakete, zahvalnice putem društvenih mreža i razgovore sa ekipom filma te još mnogo toga.

Nakon što je dobro proučila navedenu platformu, Bruna je razmotrila svoj projekt i njegove najjače strane. Indiegogo je zaslužan za urednost kojom se Modri kavez može sada pohvaliti; posložene fotografije, dobar trailer, logo i web stranicu, galeriju ‘behind the scene’, perk logotipi za pakete i dr.
Angažirajući talentiranog Ivicu Penića zajedno su gradili i usmjeravali kampanju, aktivirali se na društvenim mrežama i ispitivali ljude za mišljenja.
Autorica još mora prikupiti 6.000 dolara za postprodukciju filma, a svi zainteresirani donatori mogu joj pomoći preko Indiegogo platforme na [email protected] . Prikupljena sredstva za kampanju uložit će u kolor korekcije, kratke animacije i slično, ispolirati ga i učiniti jedinstvenim, te sve ono što će Modrome kavezu dati još jednu nijansu više.

U promo traileru filma pojavljuju se kaštelanski i splitski kapetani, stoga ćete zasigurno prepoznati neka lica.

Premijera dokumentarca očekuje se u prosincu ove godine, pa se nadamo velikom odjeku na svjetskoj filmskoj sceni.

The Blue Cage is an emotional documentary about people who are marked by their profession, departures and arrivals, adventures and responsibility. A film about a seaman’s who left their mark all over the world.

The Blue Cage is a document for people all around the world that spend their lives away from their family, that have missed some big and important events in their lives like child births and anniversaries. People who have to make a ”new” family every few months, fight pirates and big waves.

YOU DON’T WONT TO MISS THIS!! A film about the wild sea adventures.

Više o projektu saznajte na: https://www.indiegogo.com/projects/the-blue-cage

NAUTIC RADIO KAŠTELA
SLOBODNA DALMACIJA
24 SATA

Podržite ovu ideju i hrvatski dokumentarni film! Donirajte putem “Indiegogo” mreže i sudjelujte u ostvarenju projekta.
Hvala!

Noviji - Sjecanja na pljacku (Memoria Del Saqueo) »
« Stariji - Alex Jones – Eugenika

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC:
Odred Smrti (Sume Bohemiana)

Dokumentarni Film Alexa Jonesa "Odred smrti (Šume Bohemiana)" iz 2005. godine...

Close
Najbolji Besplatni Dokumentarci Online - DokumentarniFilmovi.NET  |  Sva prava pridržana. ©2020.  |  DMCA - Disclaimer / Uvjeti korištenja / Kontakt
Obrađeno je 83 zahtjeva u 0,512 sekundi.
Disclaimer: Sajt DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i posjetitelji ne snose odgovornost za besplatno pregledavanje embedanih videa.