BESPLATNI TITLOVANI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE!

VAŽNO OBAVJEŠTENJE: VIDEO SADRŽAJ NE NALAZI SE NA NAŠEM SERVERU NEGO JE UGRAĐEN (ENG. EMBEDDED) SA DRUGIH VIDEO SERVISA GDJE PROLAZI PROVJERU.

George Clarke’s Amazing Spaces (2012)

Datum: 16.10.2013.  |  Kategorija / Rubrika: Ostali dokumentarci

georgeNaziv originala: George Clarke’s Amazing Spaces
Godina: 2012.
Sezona: 1.
Broj epizoda: 7
Jezik: Engleski
Titlovi: Hrvatski
Trajanje: Epizoda 45 min
Linkovi: TheTVDB | Amazon | Najava / Uvod

Opis serijala: Arhitekt George Clarke istražuje nevjerojatne načine na koje ljudi iskorištavaju male prostore. Putuje zemljom u potrazi za nevjerojatnim mikrogradnjama i ljudima koji se njima bave. Cilj im je maksimalno iskoristiti svaki četvorni centimetar prostora u svom domu ili vrtu. George otkriva da u svijetu mikrodizajna veličina nije bitna. Upoznat će ljude koji si uređuju životni prostor na najneobičnijim mjestima: od zahoda koji više nisu u uporabi do brodskih kontejnera, od prikolica za konje do čudesno opremljenih kampera. No George nije tek pasivan promatrač. Za samo 300 funta kupio je otrcanu, staru kamp-prikolicu iz 1970-ih i nada se da će je u samo tri mjeseca preurediti u jedan od najnevjerojatnijih malih prostora koje ste ikad vidjeli. Svaka je epizoda ove britanske serije tematski podijeljena na izazove mikrogradnje s kojima se George suočava u sklopu svog vlastitog projekta. Od ishođenja dozvola do maksimalnog iskorištavanja prostora. Epizode su pune rizika, genijalnih rješenja i ekscentričnih likova. Revolucija u uređenju malih prostora je počela!

VODIČ PO EPIZODAMA

Epizoda 1.
U prvoj će epizodi George upoznati par koji je uložio životnu ušteđevinu u pretvaranje olupine autobusa u vikendicu za iznajmljivanje. Vidjet će i kako je podzemni javni zahod preuređen u prekrasnu kuću te kako su prikolici za konje udahnuli nov život i pretvorili je u dom za ljude. A preuređenje Georgeove kamp-prikolice neće baš blistavo početi jer Georgeov građevinar ne vidi nikakav potencijal u toj gomili hrđavog metala iz 1970-ih.

Epizoda 2.
Arhitekt George Clarke nastavlja svoje putovanje u nevjerojatan svijet mikrodizajna. Upoznat će učitelja koji je kupio komad šume u Lake Districtu i otkriti da izgradnja slikovite šumske kolibe nije lak zadatak. George će posjetiti i ženu koja živi i radi u brodskom kontejneru, a obići će i jednu od najskupljih vrtnih kućica u zemlji. Što se tiče njegovog vlastitog projekta, oprostit će se s nostalgičnom unutrašnjosti kamp-prikolice iz 1970-ih i isprobati rizičan, ali genijalan način za dobivanje dodatnog prostora za svoju obitelj.

Epizoda 3.
George Clarke nastavlja svoje pustolovno putovanje kroz svijet mikrogradnje. Upoznat će dva farmera u Škotskoj koji su riskirali i uložili 30.000 funta u prototip kuće za odmor. Posljedice umalo da nisu bile katastrofalne. Upoznat će opsesivne vlasnike starih Volkswagenovih kampera, posjetiti ženu koja je vratila stari sjaj nekadašnjim ciganskim kolima i otići će na obalu kako bi vidio fantastično preuređenu kućicu na plaži dimenzija 1,8 x 1,8 m. A što se tiče njegove kamp-prikolice, nastojat će smisliti genijalno rješenje kako napraviti krevete za svih pet članova svoje obitelji u prostoru jedva dovoljno velikom za krevet za dvoje.

Epizoda 4.
Arhitekt George Clarke upoznat će ženu koja pokušava pretvoriti staru kamp-kućicu, koju su rabili kao kokošinjac, u sladoledarnicu. Također će isprobati i prvi šator na drvetu i posjetiti uredske prostorije načinjene od četiri stara vagona podzemne željeznice. Otputovat će u Barcelonu kako bi vidio sićušnu garsonijeru koja se pretvara da je peterosobni stan, a za svoju će kamp-prikolicu dizajnirati kauč koji će ujedno biti i kada.

Epizoda 5.
George Clarke će upoznati čovjeka koji je u pripitom stanju kupio kola putujućeg zabavljača iz 1920. na eBayu, no brzo se otrijeznio kad je vidio u kakvom su stanju. George će posjetiti i vikendicu načinjenu od starog vozila iz 2. svjetskog rata, a u Birminghamu će pratiti gradnju kućice na plaži koja je sa svih strana okružena kopnom. Georgeov vlastiti projekt, pretvaranje kamp-prikolice iz 1970-ih u modernu vikendicu, nailazi na probleme kad sazna da su prozori koje je naručio zapravo brodski.

Epizoda 6.
U posljednjoj epizodi emisije koja zaviruje u maštovit i otkvačen svijet mikrodizajna George Clarke upoznat će čovjeka čiji je jednostavan plan da brodski kontejner pretvori u vrtni ured vrlo brzo naišao na zapreku. Transport golemog kontejnera dugačkog 6 m niz uski vrtni puteljak zahtijevao je drastične mjere koje su zapanjile Georgea. George će dio vremena provesti i na vodi, na brodu koji je zaposlenik Formule 1 preuredio služeći se svojim dizajnerskim vještinama. Osmislio je genijalno višenamjensko pokućstvo i pretvorio brod u vrhunsko mjesto za bijeg od ubrzane svakodnevice. George je napokon spreman svima pokazati svoj vlastiti projekt. Kupio je kamp-prikolicu iz 1970-ih za samo 300 funta. Njegov ju je tim mjesecima pretvarao u nevjerojatnu vikendicu za njega i njegovu obitelj. Hoće li se trud na kraju isplatiti?

Epizoda 7. – Božićne čudesne zamisli
Za nadolazeće praznike za Božič, vraća nam se Džordž sa nastavkom o čudesnim zamislima, gde će posetiti Gingerbread kućicu, podzemnu pešteru ukrašenu sa više od četiri i po miliona komada školjke, a na plaži biće festifal za Božić gde svaki dan se otvara po jedna ukrašena koliba. Džordž potseća nas na neobično putovanje do preobraženja karavan prikolice iz 1970 u spektakularnu karavan domu 21 stoljeća. Džordž se sastaje sa parom koji je uložio životnu ušteđevinu u pretvaranje olupine autobusa u vikendicu za iznajmljivanje; Nastavnika koi je izgradio šumsku kolibu u Lejk Distriktu ; Arhitekticu koja je podzemni javni toalet preuredila u prekrasnu kuću i čovjeka čiji je brodski kontejner pretvorio u vrtni ured.

Noviji - BBC Aristotelova Laguna (2010) »
« Stariji - Lions of the African Night (1987)

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC:
Najveca tajna skrivena na otvorenom

Neverojatni dokazi pokazuju kakav je bio život u prvog Zemljinog doba...

Close
Najbolji Besplatni Dokumentarci Online - DokumentarniFilmovi.NET  |  Sva prava pridržana. ©2020.  |  DMCA - Disclaimer / Uvjeti korištenja / Kontakt
Obrađeno je 88 zahtjeva u 0,582 sekundi.
Disclaimer: Sajt DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i posjetitelji ne snose odgovornost za besplatno pregledavanje embedanih videa.