BESPLATNI TITLOVANI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE!

VAŽNO OBAVJEŠTENJE: VIDEO SADRŽAJ NE NALAZI SE NA NAŠEM SERVERU NEGO JE UGRAĐEN (ENG. EMBEDDED) SA DRUGIH VIDEO SERVISA GDJE PROLAZI PROVJERU.

Zavjera Visokog Obrazovanja (The College Conspiracy)

Datum: 06.05.2015.  |  Kategorija / Rubrika: Ljudi, Biografski, Zivot, Te. Zavjere i Obmane

college-conspZavjera Visokog Obrazovanja (The College Conspiracy) je najobuhvatniji dokumentarac ikada snimljen o visokom obrazovanju u SAD-u.

Opis: Film izlaže činjenice i istinu o Američkom fakultetskom obrazovnom sustavu.

Dokumentarni film “Zavjera visokog obrazovanja”
Nacionalna agencija za inflaciju (NIA),
Predstavlja: Do vremena kad dijete u Americi dođe u šesti razred, stalno mu se govori da je za uspjeh u životu neophodno da bude dobar učenik u srednjoj školi, kako bi kasnije mogao da upiše dobar fakultet. Što bolje ocjene ima u srednjoj školi to će bolji fakultet moći da upiše. Govori mu se da, ako uspije da upiše dobar fakultet i ako ga završi, da će moći da ima dobro zaposlenje u oblasti koju bude želio, e to će ga čekati. Kad se zaposli, moći će da kupi bilo koji auto i kuću, moći će da zasnuje porodicu i da živi američki san. Većina amerikanaca danas ima očekivanja da ima ekonomsku sigurnost samo na osnovu toga što ima fakultetsku diplomu.

college-2

(eng.) “College Conspiracy debunks many myths, including the belief that Americans with college degrees earn $1 million more in lifetime income compared to high school graduates without a college degree.”

Noviji - What If Cannabis Cured Cancer (2010) »
« Stariji - Razotkrivanje Tajni Piramida

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC:
Lionel Messi: Put do najboljeg na svijetu

Donosimo Vam kratki dokumentarni film koji prikazuje život mladog Argentinca Lionel...

Close
Najbolji Besplatni Dokumentarci Online - DokumentarniFilmovi.NET  |  Sva prava pridržana. ©2020.  |  DMCA - Disclaimer / Uvjeti korištenja / Kontakt
Obrađeno je 88 zahtjeva u 0,444 sekundi.
Disclaimer: Sajt DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i posjetitelji ne snose odgovornost za besplatno pregledavanje embedanih videa.