BESPLATNI TITLOVANI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE!

J.Broz TITO – Dokumentarci

Datum: 24.03.2012.  |  Kategorija / Rubrika: Ljudi, Biografski, Zivot

Opis: Sve sto niste a zeljeli ste znati o Titu ovdje je rečeno… vrlo ineteresantni podaci u dva dokumentarca… Josip Broz Tito je za sobom ostavio više misterija nego bilo koja druga politička figura u XX vijeku. Hrvat po porjeklu, U I svjetskom ratu se kao običan vojnik borio se protiv Srba na strani austrijske vojske. U II je predvodio partizane u borbi protiv okupatora i ‘domaćih izdajnika’. Ali, kolika je to bila borba protiv okupatora u usporedbi s ratom protiv unutrašnjih neprijatelja koji su trebali osigurati stabilnu vlast nakon okupacije? Da li je zaista pokušao potpisati primirje sa Njemcima u ožujku 1943. godine ne bi li pobjedio drugu oslobodilačku silu koju je predvodio Draža Mihajlović? Šta je činilo kičmu komunističkog režima – jedinog koji nije bio uspostavljen uz pomoć bajoneta Crvene Armije? Zašto je Hruščov pokušavao normalizirati odnose sa bivšim revizionistom i zašto Tito nikada nije pristupio Varšavskom paktu, niti Savjetu za međusobnu ekonomsku pomoć, već je oformio Pokret Nesvrstanih država kao odgovor na tadašnji bi-polarni svijet. Konačno, mnoga od ovih pitanja pokrenula je i krvava priča o kolapsu Jugoslavije nakon Titove smrti. Šta je bila osnova jugoslovenskog jedinstva? Da li je bilo moguće sačuvati zemlju od propasti?

JOSIP BROZ TITO – BIOGRAFIJA

Tajni život Josipa Broza Tita

Dokumentarni film o Titu -Tito Crveno i Crno

Titovi Memoari – Dokumentarac

Josip Broz Tito o Staljinu

FILM: UBISTVO U TITOVO IME (HD)

Tito – dokumentarni film

Noviji - Kako je lako napraviti rat »
« Stariji - Djecak koji se sjeca proslog zivota

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC:
The Grand Tour (2016) S1

Pratimo Džeremija, Ričarda i Džejmsa dok oni učestvuju u avanturama širom...

Close
Najbolji Besplatni Dokumentarci Online - DokumentarniFilmovi.NET  |  Sva prava pridržana. ©2020.  |  DMCA - Disclaimer / Uvjeti korištenja / Kontakt
Obrađeno je 88 zahtjeva u 0,559 sekundi.
Disclaimer: Sajt DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i posjetitelji ne snose odgovornost za besplatno pregledavanje embedanih videa.