BESPLATNI TITLOVANI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE!

U potrazi za Markom Polom

Hrvatska dokumentarna serija (2013)
Zemlja: Hrvatska
Godina: 2013.
Produkcija: HRT
Sezona: 1.
Broj epizoda: 8
Redatelj: Miro Branković
Uloge: Mario Andus, Miro Brankovic, Franjo Kuhar
Trajanje: Epizoda 50 min

Opis: Pratite uzbudljivu dokumentarnu seriju scenarista i redatelja Mire Brankovića koja nas vodi na put rutom Marka Pola oslanjajući se na njegovu knjigu Milijun. Kroz osam nastavaka upoznat ćemo područja kroz koja je Marko Polo putovao te ćemo dati presjek autentičnog života ljudi s etnološkog, povijesnog, kulturnog i gospodarskog aspekta.

Na spomenutoj ruti dokumentiraju se, osim prikaza ljudi, običaja i života, kulturološke razlike unutar azijskog prostora. Također se gledateljima prikazuje njihov razvoj te mu se na taj način pitko približavaju tri potpuno različita i nama relativno nepoznata vjerska i civilizacijska kruga – Islamski (arapski), hinduistički (indijski) i budistički (dalekoistočni).

Voditelj nas vodi kroz, za nas, potpuno egzotične, na trenutke nestvarne, krajeve i kulture, tražeći dokaze o prolasku Marka Pola.

Ekipa je snimala u najvrućim pustinjama Irana, Turkmenistana, Mongolije i Kine, penjala se na preko 5.000 metara u Tadžikistanu i Tibetu, izranjala bisere na Borneu te ručala s “bivšim” kanibalima na Sumatri. Liječili smo se biljem sa šamanima, pili vino iz drveta, pušili zečji izmet! Brali smo čaj na Šri Lanki i vadili sol u Indiji…

Scenarist i redatelj je Miro Branković, direktor fotografije Dragan Ruljančić, majstor tona Boris Harmić, a majstor montaže Zdravko Borko.

ONLINE EPIZODE (Playlist)

Noviji - The Future Is Wild »
« Stariji - BBC – Wild China (2008) Sezona 1.

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC:
The Gerson Miracle (2004)

Fascinantna istinita priča o naučniku Maks Gersonu i terapiji koja je...

Close
Najbolji Besplatni Dokumentarci Online - DokumentarniFilmovi.NET  |  Sva prava pridržana. ©2020.  |  DMCA - Disclaimer / Uvjeti korištenja / Kontakt
Obrađeno je 79 zahtjeva u 0,470 sekundi.
Disclaimer: Sajt DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i posjetitelji ne snose odgovornost za besplatno pregledavanje embedanih videa.