BESPLATNI TITLOVANI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE!

VAŽNO OBAVJEŠTENJE: VIDEO SADRŽAJ NE NALAZI SE NA NAŠEM SERVERU NEGO JE UGRAĐEN (ENG. EMBEDDED) SA DRUGIH VIDEO SERVISA GDJE PROLAZI PROVJERU.

Nacionalna Geografija: Izgubljena Civilizacija (2012)

Lost Civilization
Produkcija: National Geographic
Jezik: Engleski
Titlovi: Hrvatski
Vrijeme trajanja: 45 min

National Geographic – Lost Civilization (2012)

Izgubljena Civilizacija

Göbekli Tepe – Jedno od najuzbudljivijih otkrića Turske arheologije ovog stoljeća. Trenutno stoji kao najstariji poznati Megaliktički Hram (kompleks) na svijetu (9.000 godina prije Krista). Mjesto je to sa mnogim raskošno izrezbarenim magalitima T-oblika, iscrtanim slikama ptica i životinja. Željeznički tunel-projekt je doveo do otkrića predmeta kojima se dokazuje  arheološka iznenađenja koja su nas prisilila da ponovno razmotrimo tradicionalni pogled prapovijesti na Bliskom istoku. Dugo se vremena mislilo da je civilizacija počela u Egiptu, ali otkriće drevnih turskih gradova i industrijskih kompleksa, u kombinaciji s dokazima o sposobnosti i tehnologije, geometrije i astronomije, su otkrila sasvim drukčiju sliku od one napisane u većini udžbenika povijesti. Neka od otkrića su: Najraniji dokaz metalurgije u svijetu, koji datira na 7.200 godine prije Krista.Primjenom ‘blato opeke za konstrukcije, 6.500 godine prije Krista. Osim toga, podzemni grad na Derinkuyu koji je povezan s četiri druga slična mjesta, stvarajući potencijalni kapacitet od 100.000 ljudi.

Noviji - A Man Among Wolves (2007) HD »
« Stariji - BBC: The Great Rift: Africas Wild Heart

POGLEDAJTE DOKUMENTARAC:
Strain Hunters India

Strain Hunters India - cijeli dokumentarni film sa titlovima, epizoda 2.,...

Close
Najbolji Besplatni Dokumentarci Online - DokumentarniFilmovi.NET  |  Sva prava pridržana. ©2011-2019.  |  DMCA - Disclaimer / Uvjeti korištenja / Kontakt
Obrađeno je 78 zahtjeva u 0,329 sekundi.
Disclaimer: Sajt DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i posjetitelji ne snose odgovornost za besplatno pregledavanje embedanih videa.