NAJBOLJI PREVEDENI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE SA TITLOVIMA.

Nikola Tesla: Gospodar munja (Master of Lightning)

Datum: Objavljeno na 26.08.2015.  |  Kategorija / Tema: Ljudi, Tehnologija, Znanost

tesla-majstorNikola Tesla izmislio je i razvio mnoge električne tehnologije koje čine osnovu suvremenog života, uključujući: izmjeničnu struju i prijenos iste, električne motore, komunikacije za visoke frekvencije (HF), osnove za radio i televiziju, neonsko osvjetljenje, daljinsko upravljanje i X – zrake. Ali njegova tehnička vještina i njegov vizionarski genije zamijenjeni su nedostatkom poslovne oštroumnosti i ekscentričnom ličnosti.

Dokumentarni film o najvecem umu svih vremena, o covjeku sa najvise izuma, koji su 70 godina od njegove smrti i dalje ispred vremena.

Nakon smrti 1943., njegovi papiri o izgradnji “Zraka smrti” postali su fokus međunarodne intrige. Njegovo istraživanje o oružju sa snopom čestica dovelo je do nekoliko programa američkog i sovjetskog vojnog istraživanja, uključujući i inicijative strateške obrane, poznatu kao SDI ili “Ratovi zvijezda”.

DRUGA VERZIJA DOKUMENTARCA

Noviji - Hrana je bitna (Food Matters) »
« Stariji - Debtocracy “Kreditokracija” (2011)
Molimo pričekajte...

Najbolji besplatni dokumentarci online - DokumentarniFilmovi.NET® Sva prava pridržana. © 2011-2017.  |  Uputstvo / Uvjeti korištenja / DMCA / Kontakt
Obrađeno je 28 zahtjeva u 0,750 sekundi.
Disclaimer: DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i moderatori iste nisu odgovorni za korištenje od strane posjetitelja.