NAJBOLJI PREVEDENI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE SA TITLOVIMA.
x

Schwarzwald: Divljina s pogledom

Datum: Objavljeno na 01.12.2016.  |  Kategorija / Tema: Priroda

Dva drevna susjeda: Schwarzwald – divljina s pogledom

vogesen-crna-suma-poster-imgSCHWARZWALD – VOGESEN / THE BLACK FOREST AND THE VOSGES, 2010., Njemačka, 43 min.

Schwarzwald (Crna šuma) i Vogezi nekoć su bili spojeni, sve dok ih prije više milijuna godina sile prirode nisu razdvojile. Masiv se rascijepio, a po sredini se usjekao dubok klanac. Zbog toga su se na tom području razvila dva potpuno različita ekosustava: svijetle, listopadne šume na Vogezima i mračne vazdazelene šume u Schwarzwaldu. Vidjet ćemo kako izgleda tamošnji krajolik i životinjski svijet, te koji su stari običaji i tradicije i dalje prisutni, i u potpunome skladu s prirodom. U ovome kraju važnu ulogu imaju mitovi i legende, kao što je tajna veza između najvišega vrha Vogeza i Belchena u Schwarzwaldu. Kelti su ove planine nazvali po svome bogu sunca Belenusu, jer su s pomoću njih određivali zimski i ljetni solsticij.

Masiv se rascijepio, a po sredini se usjekao dubok klanac. Zbog toga su se na tom području razvila dva potpuno različita ekosustava: svijetle, listopadne šume na Vogezima i mračne vazdazelene šume u Schwarzwaldu. Vidjet ćemo kako izgleda tamošnji krajolik i životinjski svijet, te koji su stari običaji i tradicije i dalje prisutni, i u potpunome skladu s prirodom.

Noviji - Meru (2015) »
« Stariji - Houston, We Have a Problem! (2016)
Molimo pričekajte...

Najbolji besplatni dokumentarci online - DokumentarniFilmovi.NET® Sva prava pridržana. © 2011-2017.  |  Uputstvo / Uvjeti korištenja / DMCA / Kontakt
Obrađeno je 25 zahtjeva u 0,594 sekundi.
Disclaimer: DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i moderatori iste nisu odgovorni za korištenje od strane posjetitelja.