NAJBOLJI PREVEDENI I SINKRONIZIRANI DOKUMENTARCI ONLINE SA TITLOVIMA.
x

Bowling for Columbine (2002)

"Ludi za oružjem" - Michael Moore

Redatelj: Michael Moore
Godina proizvodnje: 2002.
Uloge: Michael Moore, Charlton Heston, Marilyn Manson..
Jezik: engleski
Titlovi: hrvatski
Trajanje: 115 min
IMDb Link: Otvori

rsz_bowling-for-columbineLudi za oružjem – dokumentarac online sa titlovima | Riječ je o prvom dokumentarcu prikazanom u službenoj konkurenciji u 46-godišnjoj povijesti festivala u Cannesu. I prvom nagrađenom od strane stručnog žirija. Film je postao najprofitabilniji dokumentarac svih vremena pa nimalo ne čudi i Oscar kojeg je dobio. Naravno, Moore je iskoristio priliku te je govor na dodjeli nagrada iskoristio kako bi kritizirao Busha i napad na Irak koji je počeo nekoliko dana ranije. Njegov istup je izazvao jake reakcije na obe strane i potvrdio kontoverznost kojom je ispunjena njegova karijera. U dva sata trajanja filma, Moore si je stvarno dao truda i obišao SAD kako bi ustvrdio zašto je poimanje sreće kod Amerikanaca tako usko povezano s nasiljem. U razgovoru s Amerikancima otkriva se da gotovo svi imaju oružje, uglavnom pod izlikom da im služi za samoobranu (bez obzira što neki imaju i automatske puške!). Središnja katastrofa prikazana u filmu je pokolj u srednjoj školi Columbine, u kojem su dvojica učenika ubili 13 kolega (a potom i sebe). Pritom se koristi sigurnosnim snimkama iz škole, ali intervjuira i mnoge ljude povezane sa slučajem…

Ludi za oruzjem (2002) – dokumentarac sa titlovima (HR)

Sjedinjene Američke Države poznate su po astronomskom broju ubojstava ljudi iz vatrenog oružja, a ne radi se o ratom zahvaćenom području. Obavezno pogledati!

NAJAVA / TREJLER DOKUMENTARCA

OSCAR 2003. Najbolji dokumentarni film; Istodobno smiješan i tragičan film o SAD-u, stanju nacije i nasilju u društvu, istražuje zašto samo u SAD-u svake godine od vatrenog oružja pogine 11000 ljudi? Od šokantnih slika pokolja u srednjoj školi Columbine High, do kuće Oscarovca Charltona Hestona, od mladića koji kod kuće radi napalm, do ubojstva 6-godišnjakinje od strane njenog vršnjaka, Moorov film pokušava shvatiti zašto je američki put do sreće ispunjen nasiljem, krvlju i rasizmom.

Noviji - Champs (2015) »
« Stariji - Listen to Me Marlon (2015)
Molimo pričekajte...

Najbolji besplatni dokumentarci online - DokumentarniFilmovi.NET® Sva prava pridržana. © 2011-2017.  |  Uputstvo / Uvjeti korištenja / DMCA / Kontakt
Obrađeno je 17 zahtjeva u 0,767 sekundi.
Disclaimer: DokumentarniFilmovi.NET ne hosta video sadržaj koji se nalazi na stranici te stoga administratori i moderatori iste nisu odgovorni za korištenje od strane posjetitelja.